Αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη-τί πρέπει να ξέρω;

Αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη-τί πρέπει να ξέρω;

Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη αποτελεί την μόνη μέθοδο οριστικής εξάλειψης της ανεπιθύμητης τριχοφυίας τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες. Στο ιατρείο μας διαθέτουμε το σύγχρονο τελευταίας τεχνολογίας laser Αλεξανδρίτη Cynosure Elite IQ αμερικάνικης προέλευσης. Ιδανική περίοδος έναρξης των συνεδριών είναι το φθινόπωρο και ο χειμώνας.

 

Το laser Αλεξανδρίτη εκπέποντας στα 755nm απορροφάται από την μελανίνη της τρίχας στοχεύοντας στην καταστροφή του θύλακα της τρίχας. Η ακτινοβολία δεν επηρεάζει τους λεμφαδένες ή εσωτερικά όργανα. Σε κάθε συνεδρία γίνεται χρήση ειδικών προστατευτικών γυαλιών και ειδικού ψυκτικού μηχανισμού, που προστατεύει την επιδερμίδα και κάνει τη θεραπεία ανώδυνη.

 

Ενδεικτικά θα χρειαστούν 7-8 συνεδρίες σε διάστημα 1,5-2 μηνών όσον αφορά το σώμα. Για το πρόσωπο οι συνεδρίες ακολουθώντας τον κύκλο ζωής της τρίχας γίνονται νωρίτερα ανά μήνα. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως το φύλο, η ανατομική περιοχή, ορμονικές διαταραχές, η ποιότητα και το χρώμα της τρίχας. Οι περισσότερες τρίχες με την εφαρμογή του laser καίγονται άμεσα και εξαφανίζονται. Οι δωρεάν επαναληπτικές συνεδρίες που γίνονται μετά τις 2 πρώτες συνεδρίες στις 15 ημέρες έχουν χαρακτήρα καθαρά αισθητικό και τελειοποιούν το αισθητικό αποτέλεσμα κατά την έναρξη των συνεδριών, που η πυκνότητα της τριχοφυίας είναι αυξημένη.

 

Με το πέρας κάθε συνεδρίας υπάρχει αισθητή αραίωση της τριχοφυίας, καθώς επίσης αλλάζει η υφή της τρίχας, που γίνεται πιο μαλακή. Μετά την ολοκλήρωση της 3ης συνεδρίας το αποτέλεσμα είναι πιο θεαματικό, καθώς έχει μειωθεί η τριχοφυΐα σας κατά 50%. Η λίγη και μεμονωμένη τριχοφυία που μένει μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων συνεδριών, αντιμετωπίζεται με συνεδρίες συντήρησης που γίνονται εξαιρετικά αραιά (1-2 φορές ετησίως κατά επιθυμία).

 

Για ειδικές περιπτώσεις ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα, εγκυμοσύνη/θηλασμό, μαυρισμένο δέρμα, ορμονικές διαταραχές, πολλές ελιές δέρματος υπάρχει δερματολογικός έλεγχος και καθοδήγηση. Στο τέλος κάθε συνεδρίας σας δίνουμε οδηγίες για το σπίτι για τις επόμενες ημέρες και σας κατευθύνουμε για το επόμενο ραντεβού σας. Αναμένεται ένας ήπιος ερεθισμός και ενίοτε περιθυλακικό οίδημα γύρω από τον τριχικό θύλακο, που υποχωρούν εντός ωρών.