Δερματολογικές θεραπείες καλοκαιριού- ποιές συνεχίζονται;

Δερματολογικές θεραπείες καλοκαιριού- ποιές συνεχίζονται;

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και ενώ όλοι απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα, το δέρμα μας ταλαιπωρείται και αφυδατώνεται. Υπάρχουν δερματολογικές θεραπείες  που ναι γίνονται και το καλοκαίρι χωρίς πρόβλημα με σκοπό την ενυδάτωση και τόνωση του δέρματος μας. Η δερματολόγος Ιωάννα Χαριτίδου μας καθοδηγεί σε αυτές τις θεραπείες.

 

 

Μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι-μικροκρυστάλλους

Η μικροδερμοαπόξεση είναι μία θεραπεία που γίνεται όλο τον χρόνο και το καλοκαίρι, με την οποία ανανεώνονται τα κύτταρα του δέρματος και παράγεται νέο κολλαγόνο. Δεν χρησιμοποιείται κάποιο χημικό διάλυμα όπως με τα χημικά peelings, πρόκειται για μηχανική απόξεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος με ειδικές κεφαλές εξειδικευμένου μηχανήματος-Ecopeel. Ακολούθως αφαιρείται το σμήγμα και η θεραπεία ολοκληρώνεται με εξειδικευμένη ενυδατική μάσκα.

 

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία προσφέρει ενυδάτωση και λάμψη στο αφυδατωμένο δέρμα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο. Αποτελεί μια δερματολογική θεραπεία για να ενισχυθεί το δέρμα μας και να παραμείνει υγιές.

Η εφαρμογή της πέραν του κλασικού τρόπου με λεπτές βελόνες γίνεται και με μη ενέσιμο τρόπο χρησιμοποιώντας το Dermapen4 και περιλαμβάνει υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, λευκαντικούς παράγοντες ή ακόμα και συστατικά του ίδιου του αίματος μας (PRP). Με την μεσοθεραπεία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε επίσης δυσχρωμίες του προσώπου που προκύπτουν ή εντείνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρά τη χρήση συνεχούς αντηλιακής προστασίας.

 

Botox

Το botox είναι επίσης μία θεραπεία που γίνεται σε όλες τις εποχές του έτους. Κυρίως το καλοκαίρι όμως με την έκθεση στον ήλιο επιτείνονται οι εκφράσεις του προσώπου μας και οι αντίστοιχες κινήσεις των μυών του προσώπου .Έτσι μπορούμε με το botox να χαλαρώσουμε τους μύες στο άνω μέρος του προσώπου (μεσόφρυο, μέτωπο, γύρω από μάτια) και να προλάβουμε τη δημιουργία ρυτίδων.