Ενέσιμες θεραπείες προσώπου- τα ΌΧΙ πριν από την συνεδρία μας

Ενέσιμες θεραπείες προσώπου- τα ΌΧΙ πριν από την συνεδρία μας

Έχετε αποφασίσει να κάνετε μία ενέσιμη θεραπεία προσώπου όπως το Botox και τα fillers με υαλουρονικό οξύ; Σίγουρα υπάρχουν κάποιες βασικές οδηγίες που σας δίνουμε στην πρώτη μας συνάντηση, για να σας καθοδηγήσουμε καλύτερα τόσο πριν όσο και μετά την θεραπεία, για να έρθετε κατάλληλα προετοιμασμένοι στο ραντεβού σας και να έχετε μία ομαλή αποθεραπεία στο σπίτι. Τα ακόλουθα TIPS θα σας βοηθήσουν να έρθετε κατάλληλα προετοιμασμένοι στο ιατρείο μας:

– Να μην πάρετε φάρμακα όπως είναι η ασπιρίνη λίγες μέρες πριν από την θεραπεία, για να μειωθεί ο κίνδυνος των μελανιών στο σημείο έγχυσης. Με κατάλληλες οδηγίες από εμάς με εφαρμογή ειδικών κρεμών, υποχωρούν πολύ σύντομα.

– Να αποφύγετε την άσκηση τις πρώτες ώρες αλλά και τουλάχιστον για 24-48 ώρες μετά την θεραπεία, για να μειωθεί το ενδεχόμενο για οιδήματα και μώλωπες. Επίσης να αποφύγετε την έντονη ζέστη από πιστολάκι, σίδερο, σάουνα και σολάριουμ.

-Μην υπερβάλετε με το να κάνετε πολλές θεραπείες συγχρόνως την ίδια μέρα. Η αποθεραπεία στο σπίτι ενδεχομένως να σας κουράσει παραπάνω συνδυάζοντας πολλές θεραπείες την ίδια μέρα, ιδίως την πρώτη φορά.

-Αποφύγετε την θεραπεία κυρίως με fillers αν υπάρχει ενεργή λοίμωξη στο πρόσωπο π.χ. απόστημα, επιχείλιος έρπης, για να αποφευχθεί η επέκταση της λοίμωξης σε άλλα σημεία.  Επίσης αν υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη στον οδοντίατρο λίγες μέρες πριν ή μετά την θεραπεία, αναβάλετε το ραντεβού σας, για να μειωθεί ο ενδεχόμενος κίνδυνος λοιμώξεων.

-Σε περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης σε ενέσιμη θεραπεία, αποφύγετε επόμενες θεραπείες με την ίδια ουσία. Πάντα να μας ενημερώνετε για το ιατρικό σας ιστορικό και αλλαγές του.

-Δεν κάνουμε την θεραπεία μία μέρα πριν τις διακοπές μας, ειδικά όταν πρόκειται για την πρώτη φορά. Σε σπάνιες περιπτώσεις εμφανίζονται επιπλοκές, οπότε είναι καλό να βρισκόμαστε κοντά στην δερματολόγο μας τις πρώτες μέρες για άμεση αντιμετώπιση.