Εποχιακή τριχόπτωση-πότε ανησυχώ;

Εποχιακή τριχόπτωση-πότε ανησυχώ;

Η τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί φυσιολογικά σε όλους τους ανθρώπους με την απώλεια 50-100 τριχών ημερησίως. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες περίοδοι του χρόνου όπως η άνοιξη και τέλη καλοκαιριού προς φθινόπωρο, στις οποίες η φυσιολογική τριχόπτωση εντείνεται.  Αυτή η εποχιακή τριχόπτωση διαρκεί έως και 2 μήνες και συνήθως αποτελεί μία κατάσταση παροδική και αναστρέψιμη.

Η δερματολογική εξέταση έχει σκοπό να αποκλείσει άλλες αιτίες τριχόπτωσης, όταν η εποχιακή τριχόπτωση επιμένει και να δώσει λύση στο πρόβλημα. Πέρα από το στρες και την ελλιπή διατροφή υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση του προβλήματος της τριχόπτωσης όπως π.χ. αναιμία, δυσλειτουργία θυρεοειδούς, άλλες ορμονικές αλλαγές (εμμηνόπαυση, λοχεία), λήψη φαρμάκων. Σε τέτοιες περιπτώσεις σημαντικό είναι να γίνει ένας εργαστηριακός έλεγχος στα πλαίσια της διερεύνησης.

Η θεραπεία περιλαμβάνει τοπική φαρμακευτική θεραπεία σε μορφή λοτιόν ή αφρού, καθώς επίσης εξειδικευμένα δυναμωτικά σαμπουάν. Στο ιατρείο εφαρμόζεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP συμπληρωματικά με την κατ΄οίκον θεραπεία. Πρόκειται για μία απολύτως ασφαλή χωρίς παρενέργεις θεραπεία με το πλάσμα του αίματός σας. Μετά από αιμοληψία και κατάλληλη επεξεργασία εγχύεται το πλάσμα του αίματός σας στις πάσχουσες περιοχές. Αξιοποιώντας τις αναγεννητικές ικανότητες των αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων σας δυναμώνουν τα τριχοθυλάκια. Το PRP μπορεί να εφαρμοστεί και με μη ενέσιμο τρόπο, θεραπεία που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος σε ασθενείς που προτιμούν μη ενέσιμες θεραπείες.