Lifting με Νήματα

Lifting με Νήματα

Το Lifting με νήματα είναι μία καινοτόμος μέθοδος μη χειρουργικού lifting προσώπου με την οποία αντιμετωπίζονται προβλήματα ήπιας έως μέτριας χαλάρωσης του προσώπου και του λαιμού με ταυτόχρονη σύσφιξη του δέρματος.

Στην αρχή εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα. Μετά εισάγονται ατραυματικά κάτω από το δέρμα με τη χρήση μικρών βελόνων, οι οποίες ακολούθως αφαιρούνται. Συνήθως τοποθετούνται σε μορφή πλέγματος στην αντίστοιχη περιοχή. Με την τοποθέτηση τους προάγεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Στο πρόσωπου εφαρμόζονται για την βελτίωση του οβάλ του προσώπου, στις παρειές, στις γωνίες του στόματος αλλά και περιοφθαλμικά. Εξαιρετικά αποτελέσματα έχει η εφαρμογή και στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.

Είναι κατασκευασμένα από πολυδιοξανόνη, ένα υλικό γνωστό και καλά μελετημένο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη συρραφή τραυμάτων στον τομέα της Χειρουργικής. Είναι πλήρως απορροφήσιμο καθώς βιοδιασπάται με την πάροδο του χρόνου. To υλικό εξαφανίζεται πλήρως στους 3-6 μήνες, τα αποτελέσματα της θεραπείας όμως είναι ορατά για 1 χρόνο.

Η ασφάλεια κατά την εφαρμογή και το φυσικό αποτέλεσμα καθιστούν τα νήματα ιδιαίτερα διαδεδομένη θεραπεία, η οποία μάλιστα συνδυάζεται με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, αλλά και με τις υπόλοιπες ενέσιμες θεραπείες προσώπου. Στην ίδια συνεδρία μπορούν να εφαρμοστούν τα νήματα σε διαφορετικές περιοχές του προσώπου και του σώματος.