Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη μέθοδο ενυδάτωσης και ανανέωσης του δέρματος στην Αισθητική Δερματολογία. Έχει τις ρίζες της στη Γαλλία, όπου πρώτος το 1958 ο Dr. Michel Pistor καθιέρωσε αυτήν την τεχνική. Κατά τη διαδικασία της μεσοθεραπείας εγχύονται οι επιθυμητές ουσίες στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, το χόριο.

Υπάρχουν δύο ειδών μεσοθεραπείες, η ενέσιμη και η μη ενέσιμη.  Στην ενέσιμη εγχύονται οι επιθυμητές ουσίες με πολύ  μικρές βελόνες, ενώ στην μη ενέσιμη μεσοθεραπεία γίνεται χρήση ενός ειδικού στυλεού μεσοθεραπείας (Dermapen) που φέρει ακίδες στην άκρη του (microneedling). Σε αυτήν την περίπτωση, δημιουργούνται μικροσκοπικά κανάλια στην επιδερμίδα, μέσω των οποίων εισέρχονται οι επιθυμητές ουσίες. Στο ιατρείο μας παρέχουμε και τους δύο τρόπους μεσοθεραπείας, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε προσώπου.

Η επιλογή του μεσοθεραπευτικού κοκτέιλ είναι εξατομικευμένη με βάση τις ανάγκες του δέρματος. Το κυριότερο συστατικό είναι το υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για αδιασταύρωτο υαλουρονικό οξύ, ένα μόριο ιδιαίτερα υδρόφιλο, το οποίο συμβάλλει στη βαθιά ενυδάτωση και σύσφιξη του δέρματος. Το μίγμα μπορεί να περιέχει και βιταμίνες, όπως Βιταμίνη Α και τα παράγωγά της με ισχυρή αντιγηραντική δράση. H βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλει στην αντιμετώπιση των δυσχρωμιών και η βιταμίνη Ε  προφυλάσσει τα κύτταρα. Επιπλέον το κοκτέιλ των δραστικών ουσιών μπορεί να περιέχει μεταλλικά άλατα, ιχνοστοιχεία, συνένζυμα και νουκλεοτίδια που συμβάλλουν στην ανάπλαση του δέρματος.

Η μεσοθεραπεία προσδίδει λάμψη και σφριγηλότητα στο δέρμα του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ. Αποτελεί επίσης μέσο λεύκανσης του δέρματος. Εφαρμόζεται ακόμα και σε νεαρές ηλικίες με σκοπό την βαθιά ενυδάτωση και πρόληψη της γήρανσης του δέρματος. Εφαρμόζεται επίσης και στη θεραπεία της τριχόπτωσης και της κυτταρίτιδας με την επιλογή των κατάλληλων μεσοθεραπευτικών ουσιών.