Υαλουρονικό

Υαλουρονικό

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος, το οποίο ενυδατώνει και προσφέρει όγκο στο δέρμα. Με την πάροδο του χρόνου μειώνεται, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων και αυλακώσεων. Σήμερα παράγεται πλέον συνθετικά και χρησιμοποιείται ευρέως στην Αισθητική Δερματολογία ως ενέσιμη θεραπεία αντιγήρανσης. Αποτελεί τη δεύτερη πιο δημοφιλή ενέσιμη θεραπεία αντιγήρανσης μετά το Botox και αρκετά συχνά συνδυάζονται οι δύο αυτές θεραπείες.

Τα εμφυτεύματα αποτελούνται από αποστειρωμένο τζελ μη ζωικής προέλευσης σε προγεμισμένη σύριγγα. Εφαρμόζονται στο πρόσωπο για τη βελτίωση των βαθιών ρυτίδων και την αποκατάσταση του χαμένου όγκου. Συγκεκριμένα εφαρμόζονται στις στα ζυγωματικά, στα χείλη, ρινοπαρειακές αύλακες, στο πηγούνι, στις γωνίες και στις ρυτίδες του στόματος, στις γραμμές λύπης, στους μαύρους κύκλους και στην μύτη.

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι συνήθως 12 μήνες. Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια της υποχώρησης μετά από περίπου 6 μήνες είναι δυνατή η συμπληρωματική έγχυση υλικού. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες  όπως η ηλικία και η ποιότητα του δέρματος, η γενικότερη υγεία του ασθενούς και ο τρόπος ζωής του που καθορίζουν το βαθμό της γήρανσης.

Αναμφισβήτητα πολύ μεγάλο ρόλο στη διάρκεια αποτελέσματος του υαλουρονικού οξέος παίζουν η επιλογή του κατάλληλου υλικού και η άρτια τεχνική τοποθέτησης. Στο ιατρείο έχουμε επιλέξει μόνο κορυφαία υλικά της κατηγορίας, για τα οποία υπάρχουν διεθνείς πιστοποιήσεις ασφάλειας και ποιότητας. Έτσι διασφαλίζουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο των ενδεχόμενων επιπλοκών.