Θηλώματα

Θηλώματα

Τα θηλώματα (ακροχόρδωνες) είναι καλοήθη ογκίδια του δέρματος. Πρόκειται για μαλακά, ανώδυνα, ρόδινου έως καφέ χρώματος επάρματα του δέρματος. Συχνά έχουν το χρώμα του δέρματος. Προκαλούνται από τον ιό HPV, o οποίος προκαλεί και τις μυρμηκίες και τα κονδυλώματα.

Δεν μεταδίδονται εύκολα, καθώς προκαλούνται από στελέχη HPV χαμηλού κινδύνου, μπορούν όμως να πολλαπλασιαστούν στο σώμα του ίδιου του ασθενούς. Προδιαθεσικοί παράγοντες είναι η εγκυμοσύνη, η παχυσαρκία και ο Σακχαρώδης Διαβήτης.

Συνήθως εμφανίζονται στον λαιμό, γύρω από τα μάτια και σε πτυχές του δέρματος. Είναι συνήθως ασυμπτωματικά. Μερικές φορές λόγω τριβής μπορούν να ερεθιστούν ή να αιμορραγήσουν.

Η θεραπεία γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους αλλά και για ιατρικούς. Εάν δεν αφαιρεθούν αυξάνονται σε μέγεθος και σε αριθμό, Η αφαίρεση των θηλωμάτων πραγματοποιείται με το εξελιγμένο laser CO2 στο δερματολογικό ιατρείο. Η θεραπεία γίνεται με απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια, καθώς η δέσμη του laser καταστρέφει στοχευμένα με ακρίβεια χιλιοστού τη βλάβη.